SUCCESVOLLE SAMENWERKING MET DESIGN AGENCY VANBERLO LEIDT TOT SLIMME ELEKTRICITEITSMETER
16663
post-template-default,single,single-post,postid-16663,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Succesvolle samenwerking met Design Agency VanBerlo

Smart device gaat elektriciteit in Wit-Rusland op slimme manier meten

In opdracht van R&D Gran-System-S LLC en Design Agency VanBerlo, produceerde Kellpla kunststof onderdelen voor de slimme 1-fase elektriciteitsmeter F-Pribor LLC. De meter moet de oude mechanische meters in woningen in Wit-Rusland vervangen om elektriciteit te besparen en het verbruik beter te meten en te registreren.

Het ‘smart device’ werd door VanBerlo zo ontworpen dat het compact is, eenvoudig te monteren op de oude plek en uit te lezen is met verschillende interface opties. VanBerlo zocht een leverancier voor de kunststof onderdelen, die tegen een concurrerende prijs hoogwaardige oplossingen kon bieden. Kellpla kwam als beste partij voor het produceren van de spuitgietonderdelen uit de selectie van VanBerlo naar voren.

Zo moest de behuizing glas-gevuld en vlam-dovend zijn, zonder krom te trekken tijdens en na het spuitgietproces. Ook moest het materiaal achteraf met een laser gegraveerd kunnen worden. En zocht VanBerlo een partij die de transparantie van bepaalde onderdelen perfect kon realiseren.

Goede communicatie essentieel voor hoge kwaliteit plastic parts

Naast de technische expertise van Kellpla, was VanBerlo vooral blij met de goede communicatie gedurende het hele project. “Het is voor ons belangrijk dat een leverancier in de uiteindelijke finishing van het product precies kan leveren wat we bedoelen. Zonder kleine foutjes en met de juiste kwaliteit en betrouwbaarheid. De communicatie met Kellpla loopt heel gemakkelijk en professioneel. We kunnen even bellen en tussentijds overleggen. Zo stemmen we alle kleine details goed op elkaar af, zonder ruis. Kellpla staat voor vakmanschap”, volgens Eric Biermann van VanBerlo en verantwoordelijk voor de R&D Gran-System-S LLC, F-Pribor LLC.

Volgens Jos Derijk van Kellpla is goede communicatie en co-engineering één van de belangrijkste zaken binnen het spuitgietbedrijf. “Door vanaf het eerste contact steeds nauw betrokken te zijn bij de engineering van het product, kunnen wij meedenken over de beste oplossingen voor de klant, in relatie tot zijn budget. We kunnen door onze expertise ook bijsturen als dat nodig is, zodat de plastic parts perfect uit onze machines komen, met de juiste eigenschappen, ook op lange termijn.”

IF Award voor slimme elektriciteitsmeter

R&D Gran-System-S LLC won een IF Award met de 1-fase meter F-Pribor LLC. VanBerlo is trots op de prijs voor dit mooie concept. En bij Kellpla zijn we trots op zo’n prettige en vruchtbare samenwerking.

Meer weten over co-engineering voor uw innovatieve product? Bel Jos Derijk, hij vertelt u graag meer over de mogelijkheden voor úw uitdaging.