Wat — Kellpla Group
16428
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16428,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

What total solutions in plastic molding Kellpla Group offers

‘Don’t ask us if we can make it. Ask us how we can make it’

Kellpla Group werkt voor uiteenlopende branches en bedrijven. Per slot van rekening laten wij ons uitdagen door úw vraag. Als betrokken partner schuiven wij graag bij u aan tafel aan. Want samen vinden we de best mogelijke spuitgietoplossing voor uw toepassing.

We zijn slechts één telefoontje bij u vandaan.

Bel met Hans Derks op +31 (0)77  20 58  383

Met zijn aanstekelijke bevlogenheid vertelt hij

wat Kellpa Group voor ú kan betekenen.

Volautomatische granulaataanvoer

Kellpla Group biedt een hoge productiecapaciteit en 24/7 spuitgieten. Het voeden van onze machines met de juiste grondstoffen dient daarom ook volautomatisch te gebeuren. Onze aanvoermachines zorgen ervoor dat de granulaten in de juiste dosering en op de juiste temperatuur in het productieproces worden gebracht.

Drogers

Sommige (thermoplastische) kunststoffen zijn gevoelig voor vochtabsorptie en om problemen in het proces te voorkomen moeten zij voor de verwerking worden gedroogd. De drogers maken ook onderdeel uit van het geautomatiseerde aanvoertraject binnen Kellpla Group. De machines worden op basis van aanleverspecificaties ingesteld op de juiste droogtijd en temperatuur.

(Conventioneel) spuitgieten

Ook wel compact spuitgieten genoemd. Hierbij wordt de kunststof in een matrijs gegoten zonder verdere (na)bewerking.

Insert and outsert moulding

Met insert molding omsluiten we een deel van uw product met kunststof, meestal een metaal. Bij outsert molding spuitgieten we kunststof details na op het product. Het direct in het productieproces meenemen van diverse functionaliteiten (denk aan geleiding versus schokbestendigheid) levert grote voordelen op voor de kwaliteit, maatvoering, gewicht, flexibiliteit en prijs van het eindproduct.

Diverse spuitgiettechnieken

 2K en 3K spuitgieten

Hierbij combineren we meerdere grondstoffen (twee of drie) in één procesgang. Het voordeel is dat we hiermee op efficiënte wijze verschillende eigenschappen kunnen combineren in één product. Denk aan hard en zacht of flexibel en stijf. Ook kunnen meerdere kleuren op deze manier worden samengebracht in het product.

Assemblage, automatisering en robotisering

Bij Kellpla Group zetten we automatisering en robotisering in naast het 2K en 3K spuitgieten. Zo kunnen wij diverse spuitgietstappen na elkaar combineren en daarmee het product op innovatieve wijze assembleren.

Kwaliteitscontrole

Binnen onze kwaliteitsafdeling controleren we de plastic parts continu. Op constructie, afwerking, hechting, belastbaarheid, flexibiliteit etc. Onze spuitgietoplossingen zijn onderdeel van uw eindproduct en daarmee een belangrijke component in de kwaliteit en veiligheid van uw product. Bij Kellpla Group laten we dan ook niets aan het toeval over om u altijd kwalitatief hoogwaardige spuitgietoplossingen te bieden.

Nabewerking

Verbinden

Ultrasoon lassen

Deze manier van lassen kan alleen met twee dezelfde materialen. De las die ontstaat is zeer sterk. Deze methode kan ook prima gebruikt worden om inserts zeer stevig te monteren.

Laserlassen

Er zijn twee verschillende soorten materialen nodig. Een voor de laser transparant deel en een absorptiemateriaal. De las is nauwelijks te zien en dus uitermate geschikt voor zichtdelen.

Lijmen

Lijmen is onder te verdelen in vloeibaar en tape. Veel assemblagewerkplaatsen hebben geen afzuiging en daarom wordt steeds vaker gekozen voor tape. Deze tape kan eenvoudig op maat gesneden worden voor eenvoudige montage. Zowel voor vloeibare lijmen als tapes bieden wij voor alle materialen een oplossing.

Bedrukken

Zeefdruk

Door middel van zeefdruk kan er gemakkelijk en snel een grote opdruk op een vlak oppervlak gedrukt worden. De opdruk is krasvast en is goed bestand tegen slijtage.

Tampondruk

Doordat de tampon een relatief klein oppervlak nodig heeft, kan er een klein logo op een diepliggend oppervlak gedrukt worden. Ook holle en bolle oppervlaktes kunnen wij bedrukken.

Hot stamp

Door een stempel warm te maken kan er een folie in het materiaal gesmolten worden. Dit geeft een slijtvaste opdruk. De opdruk ligt in het product in plaats van erop.

Hydro-dipping

Voor een luxe uitstraling of een speciale look kunnen producten ondergedompeld worden in een speciale folie. Producten kunnen een hout, metaal of carbon motief krijgen.

Graveren

Laser graveren

Laser graveren is een techniek om een gravure met behulp van een laser aan te brengen op een product. De standaard graveerdiepte is 0,05 mm, maar dieper is ook mogelijk.

Lakken en coaten

Er zijn heel veel verschillende coatings en lakken op de markt. In overleg kunnen wij u alles bieden. Denk hierbij aan cosmetische lakken waarbij de producten een metallic uitstraling krijgen. Of een EMC-coating waarbij de producten elektrisch geleidend worden. Ook krasvaste of hoogglans lakken zijn voor ons geen probleem.

Metalliseren

Verchromen

Door producten te verchromen verhoogt u de decoratieve waarde, de krasbestendigheid en de deformatie weerstand. Door dit laatste worden producten antistatisch, ofwel stofafstotend.

Vernikkelen

Het vernikkelen geeft dezelfde extra eigenschappen aan het kunststof als het verchromen, alleen met een veel doffer resultaat (dus zonder glans).

 Logistieke oplossingen

Naast onze in-line assemblage bieden wij ook handmatige (sub)assemblages als u dat wenst. Onze extra opslagcapaciteit biedt de mogelijkheid om voorraad voor uw product aan te houden zodat er altijd sprake is van just-in-time delivery aan uw productielijn of leveranciers. Wij verpakken de producten zorgvuldig en eventueel op maat voor u en hergebruiken verpakkingen zoveel mogelijk. Just-in-time levering is voor ons de kroon op ons hele productieproces.

MES systeem E-factory

Met dit systeem kunnen wij onze productie efficiënt plannen en alle gegevens real-time controleren. We maken vooraf productieschema’s in de computer en kunnen de status en voortgang ook van hieruit continu bijhouden en bijsturen waar nodig. Het is bovendien de perfecte tool om het proces volledig te documenteren en de veiligheid continu te bewaken.

ERP systeem Navision

We werken met één overzichtelijk systeem voor al onze bedrijfsprocessen. Van boekhouding en financiën, verkoop en marketing, logistiek en productie tot mensen en bedrijfsprocessen. Het voordeel voor onze klanten is een optimale productie tegen een zo scherp mogelijke prijs.

Over Kellpla

Kellpla Group is uw betrokken full-service partner in plastic injection molding. Met ruim 70 jaar ervaring en vestiging in Venlo, onderscheiden wij ons door klantspecifiek spuitgieten van hoge kwaliteit.

Contact

  Name

  Phone
  Message

  Kellpla
  Minckelersstraat 8
  5916 PE Venlo
  the Netherlands

  KvK: 12023513
  Btw: NL007349749B01

  Tel: +(31) 77 354 84 00
  E-mail: info@kellpla.nl