Geschiedenis — Kellpla Group
16422
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16422,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Geschiedenis

1952

Productverbetering vraagt om spuitgietoplossing

Het verhaal van Kellpla begint na de Tweede Wereldoorlog. Grondlegger, de heer Th. Kelleners, produceerde vanuit zijn kleine werkplaats in Venlo fietspompen voor de Nederlandse en Duitse markt. Onder meer voor bedrijven als Gazelle. Op zoek naar een beter alternatief voor een kunststof onderdeel in de pomp, ontwikkelde hij een matrijs om dit zelf te maken. Met zijn scherpe oog voor detail zag de heer Kelleners dat zelfs het kleinste onderdeel een cruciale rol speelt in de werking van het hele product. Hij legde met dit inzicht, en met de productie van dit kunststof onderdeel, de fundamenten voor Kellpla (Kelleners Plastics). In 1955 werd de eerste spuitgietmachine in gebruik genomen. Dit was het startpunt voor de groei van Kellpla naar steeds geavanceerder spuitgieten van kunststof onderdelen.

1961

Groei naar volwaardig spuitgietbedrijf

Door de groei van Kellpla groeit ook de noodzaak voor uitbreiding van het pand. Dit lukt niet op de huidige plek en daarom verhuist Kellpla naar industrieterrein De Veegtes (nu Noorderpoort) in Venlo. Na de bouw van de eerste lage machinehal wordt in de loop van de jaren steeds verder uitgebreid. Het aantal personeelsleden groeit ook. Vanaf de beginjaren is mevrouw Kelleners steun en toeverlaat op de administratie. Een rol die zij tot op hoge leeftijd blijft spelen. Zij is de lijm in het bedrijf en zorgt ervoor dat medewerkers zich thuis voelen. Veel medewerkers blijven daarom lang werken voor Kellpla en zo wordt een stevige basis voor de knowhow en betrokkenheid in het bedrijf gelegd.

1978

Tweede generatie bouwt spuitgieten verder uit

Als Th. Kellleners ziek wordt in 1978, onderbreekt zoon Hay zijn kunstoftechniekstudie in Wenen, om bij zijn vader in het bedrijf te komen werken en zijn taken over te nemen. Op dat moment werken er 12 medewerkers en zijn er inmiddels 14 spuitgietmachines in bedrijf voor klanten als Venlo Sanitair, Nemef, Heras, Dofra en Capax. Op de laatste na, nog altijd trouwe afnemers van Kellpla. Hay Kelleners bouwt het bedrijf verder uit en ook Océ wordt een trouwe klant. Begin jaren 80 wordt een 650 tons spuitgietmachine in huis gehaald en gaat Kellpa met insert moulding aan de slag. Voor bedrijven als Nemef en Océ gaat het bedrijf metaal omspuiten met kunststof. Ook komt er een afdeling reparatie en onderhoud bij en investeert Kellpla in mensen, apparatuur en nieuwbouw om assemblage en nabewerking voor klanten uit te kunnen voeren.

1990

Nieuwe spuitgiettechnieken

Vanaf 1990 investeert Kellpla in de nieuwe techniek 2K (2 componenten) spuitgieten. In 1992 komt de tot dan toe grootste aanbouw gereed en viert het bedrijf haar 40-jarig bestaan. De derde generatie Kelleners komt in 2004 in het bedrijf. Dochter Kim gaat haar oma ondersteunen op de administratie. Tot haar overlijden op 84-jarige leeftijd in 2006, is mevrouw Kelleners werkzaam op de administratie en een belangrijke spil in het bedrijf.

2010

Derde generatie zet totaaloplossing spuitgieten verder op de kaart

Vanwege gezondheidsredenen moet Hay Kelleners een stap terug doen en wordt dochter Kim algemeen directeur van Kellpla. Kellpla viert in 2012 haar 60-jarig bestaan op grootse wijze en Kim neemt het bedrijf volledig over. In 2016 verandert Kellpla haar naam in Kellpla Group om de beide vestigingen stevig op de kaart te zetten. De naamswijziging en re-branding gaan hand in hand met de nieuwe visie en missie van het bedrijf. Zo kunnen de drie belangrijkste kernwaarden van het bedrijf verder worden uitgedragen (Partner, Personal en Production (of Perfect Plastic Parts)). Kellpla Group focust zich vanaf dat moment op hoogwaardige totaaloplossingen in spuitgieten voor elke denkbare vraag.

Over Kellpla

Kellpla Group is uw betrokken full-service partner in plastic injection moulding. Met ruim 70 jaar ervaring en vestiging in Venlo, onderscheiden wij ons door klantspecifiekspuitgieten van hoge kwaliteit.

Contact

  Name

  Phone
  Message

  Kellpla
  Minckelersstraat 8
  5916 PE Venlo
  Nederland

  KvK: 12023513
  Btw: NL007349749B01

  Tel: +(31) 77 354 84 00
  E-mail: info@kellpla.nl